viernes, 29 de mayo de 2020

REUNIONS PER ZOOM

Bon dia a tots i a totes!!

Us deixo les reunions per zoom de 3r i 4t (tots junts) de cara a la pròxima setmana, per a que us pugueu organitzar millor.

CASTELLÀ: dilluns dia 1 a les 11h.

MATES: dimecres dia 3 a les 11h.



Rebreu un correu amb la invitació al zoom el dia anterior.

Una abraçada molt gran!!!

Projecte final de curs música i plàstica

Benvolgudes families,

En aquesta ocasió vos volem compartir un projecte que estem coordinant des de l'àrea artística i que farem a nivell de centre per acomiadar aquest curs tan extrany.

Es tracta d'elegir una obra d'art que ens motivi i fer una versió personalitzada. A internet hi podeu troar milers d'exemples d'iniciatives paregudes. A continuació vos deixaré alguns per a que pogau inspirar-vos.

Volem demanar-vos a tots que hi participeu per poder cocrear un video final amb totes les aportacions i on estiga representat cadascun dels fostres fills, veritables protagonistes d'aquest curs, herois i heroïnes en aquest temps d'incerpesa.

Perquè tot sigui molt més fàcil en el moment de fer el muntatge heu d'enviar la foto de la vostra representació, la foto original del quadre i el nom de l'autor del quadre. Recordau enviar-ho al meu correu bfllabrespocovi@educaib.eu amb l'assumpte de Projecte final de curs Música i Plàstica.


Gràcies per la vostra col·laboració!




El challenge de l'art - Super3

ARTATHOMECHALLENGE | 4t Primària

ARTATHOMECHALLENGE | 4t Primària

Cristina Sanjust (@CristinaSanjust) | Twitter


Rusos se unen al "challenge" de recrear una obra de arte en casa


jueves, 28 de mayo de 2020

VALORS / RELIGIÓ


Hola estimats i estimades alumnes;

El vídeo de aquesta setmana el teniu al següent enllaç:

 Quan l’acabeu de veure, intenteu contestar a aquestes preguntetes:
·         Ens expliques què has entès de la història?
·         Com descriuries la personalitat de Piper?
·        Què fa la mare de Piper? Com es comunica amb el seu fill?
·        Com és l’actitut de Piper amb la mar?
·        Com t’has sentit durant la història?
·        T’has sentit identificat amb Piper? Explica la teva resposta.
·        Què creus que ha estat necessari per superar la seva por?
·        A vegades, per superar les nostres pors necessitem ajuda, i altres vegades  ho podem aconseguir sols. Totes dues estan bé i ens ajuden a créixer (a madurar). Pot passar-nos que alguna situació ens faci por i no demanem ajuda, o bé deixem que els demés ens ho solucionin, o bé ens amaguem del problema i esperem a que passi. Penses que en aquestes situacions podrem madurar i aprendre a afrontar les nostres pors? Ens expliques algun exemple en què hagis aconseguit superar les teves pors? Com te vares sentit?

La data límit d’entrega d’aquesta activitat és el dimecres 3 de juny. Com ja sabeu, ens ho feu arribar als nostres correus:
Religió: jordibboned1980@gmail.com
Una forta abraçada!!

LET'S MAKE A SKELETON





Let's make a skeleton

Hello my dears students!
Materials we need it: printer, scissors, glue and carboard measuring 120 cm.

En aquesta activitat treballarem l'esquelet humà en anglès amb una tasca molt entretinguda.
En primer lloc, completarem una fitxa amb els noms dels ossos en anglès i com a segona activitat pels que tingueu impressora us proposo la construcció d'un esquelet en mida de 120 cm.
Necessitareu els següents materials: impressora, cartolina de 120 cm o 2 cartolines DIN A4, tisores i cola.

Els alumnes que no disposeu d'impressora podreu fer un dibuix al quadern de l'esquelet humà escrivint els noms dels ossos que apareixen a la següent fitxa:
https://drive.google.com/file/d/0B5HEVcJ9IyvmZFZES2hITmNoN2c/view

Enllaç per descarregar la figura de l'esquelet de 120 cm:  http://3macarrons.com/wp-content/uploads/2015/10/esquelet.pdf

Espero les vostres fotos amb els esquelets, si podeu enviar-me les fotos i que també apareguin els alumnes, estic preparant una recopilació d'algunes de les activitats amb les fotos que m'heu enviat durant aquest 3r trimestre per penjar l'entrada al Blog.

Data límit: 4 de juny.
yereyessano@educaib.eu

miércoles, 27 de mayo de 2020

CASTELLANO: CONTINUAMOS EL CUENTO


¡¡Buenos días a todos y a todas!!

Vamos a continuar con el cuento, allí donde lo dejamos. Para ello, nos vemos este lunes día 1 de junio a las 11:00h por Zoom. El fin de semana os enviaré la invitación por mail.

Podéis ir acabando dibujos pendientes y haciendo otros nuevos. No os olvidéis de enviármelos por mail, que los iré poniendo en el cuento. De momento, me faltan:
PRIMERA PARTE:
- Dibujo del Flor (lo hace Aitziber).
- Dibujo de Max (lo hace Sathya).
- Dientes de sable (lo tiene hecho Lulú, falta que me lo envíes).
- Gran oso cavernario con sus dos cachorros (lo hace Aitziber).

Ahora, os propongo dibujos nuevos que pueden quedar bien en el cuento:
SEGUNDA PARTE:
- Huellas de barro, y unas de ellas muy diferentes, las de Rayo (lo puede hacer Lucía M. ¿Cómo te gustaría que fuesen tus zapatillas? ¿Qué dibujo tan distintivo tendrían las suelas?)
- Una mochila llena de cosas (lo hace Lulú).
- Rayo y Luna cavando con pico y pala (este lo hace Mora).
- La cueva con los neandertales, la hoguera y las dos amigas atadas (lo hace Aitana).
- Neandertales atrapados detrás de barrera de estalactitas caídas (lo hace Elisa).

IMPORTANTE: los dibujos que no tienen nombre asignado, quiere decir que se necesitan voluntarios. Quien sólo haya hecho un dibujo, que me escriba diciendo cuál quiere hacer, y lo actualizaré en el blog, de manera que los demás puedan ver que ya está cogido.

Pero sabed que todavía queda cuento por hacer, así que todavía quedan algunos dibujos para repartir entre los que quieran dibujar más.

Para poder continuar con el cuento de castellano, os pido las siguientes tareas, esta vez personalizadas. Cada uno aportará una pequeña parte, que luego revisaremos entre todos. Durante el día de hoy, os enviaré por mail los últimos párrafos que hemos hecho entre todos, para que los podáis leer y que no se os escape ningún detalle.

ELISA: después de escapar de la cueva, se meten en el caparazón gigante para pasar la noche. Sara se pone antimosquitos, pero los demás se untan de barro. Entonces, Sara busca en su enciclopedia de la prehistoria y les dice a los demás que esos cavernícolas eran neandertales, y les explica brevemente el porqué. Elisa: escribe el diálogo de Sara con sus amigos.

AITANA: imagina que el grupo de amigos están escapando de los neandertales, que los persiguen. Piensa en cómo es esa huída y por donde pasan, si hay un río, un bosque, una cueva... lo que quieras. Escribe unas pocas líneas.

MARIA: mientras el grupo de amigos ha salido del túnel, los neandertales no se han quedado ahí quietos, sin intentar nada. Piensa en cómo salen de la barrera de estalactitas caídas, en cómo descubren que las dos chicas atadas han desaparecido y en cómo mueven la roca para salir de la cueva. No tienes que hacer diálogos si no quieres, sólo explicar cómo los neandertales salen de su cueva, con unas pocas líneas.

AITZIBER: Flor y Jorge están tirando piedras a un lado de la cueva y ven las estalactitas justo encima. Estos dos amigos hablan sobre si tirándoles piedras podrán hacerlas caer delante de los cavernícolas para dejarlos atrapados detrás. Aitziber: escribe un breve diálogo entre Flor y Jorge, que hablan de este plan y si será posible o no conseguirlo.

MORA: Max y Luna atrapan unas aves como gallinas que están por la cueva, las atan a un palo y dan el cambiazo por Mar y Mía. Explica cómo lo han hecho estos dos amigos, paso a paso.

SATHYA: piensa en si los neandertales los persiguen o no y qué sucede justo después. ¿Pueden dormir toda la noche? Si es que sí, ¿qué sucede al día siguiente al despertarse? Si no pueden dormir, ¿cómo los encuentran los neandertales? ¿cómo es el encuentro y la huída?

LULÚ: cuando escapan de la gran cueva con sus dos amigas, Mar y Mía, deben cruzar el túnel que les lleva hasta el agujero que han cavado al principio. Explica en unas pocas frases qué sienten mientras corren (contentos, asustados, felices, nerviosos...). Por supuesto, pueden sentir más de una cosa al mismo tiempo. ¿Cómo es su huída desde que tapan la puerta con una gran roca hasta que llegan hasta el agujero? ¿Usan algún material, como por ejemplo linternas?

LUCÍA M.: ya han rescatado a Mar y Mía y están huyendo de la cueva. A Sara se le ocurre tapar la puerta de la cueva (por donde está el túnel) con una gran roca, y la mueven entre todos para lograrlo. Escribe el diálogo de esta situación. Recuerda que los cavernícolas siguen en la cueva, los están dejando atrás. Probablemente haya una roca grande justo al lado de la entrada al túnel.


Enviadme vuestra pequeña parte del cuento al mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com antes del lunes, para yo poderlo poner en el cuento y luego leerlo y hacer algún cambio si hace falta.
Por tanto, la fecha límite de entrega es el domingo dia 31.

Ánimo, que ya estamos en la recta final del cuento!!

martes, 26 de mayo de 2020

CATALÀ: CONTE BREU AMB ESCALA MÀGICA


Bon dia!!


L'activitat d'avui consisteix en inventar un conte que tengui les tres parts bàsiques: introducció, nus i desenllaç. Us dono una sèrie de pautes a seguir, així que llegiu amb atenció:

- La història pot ser real o imaginària.

- La podeu fer en primera persona (tu ets el/la protagonista) o en tercera persona (inventa un personatge per al conte).

- Pot ser de terror, de suspense, de misteri, d'aventures, romàntica, d'humor, de ciència ficció...

- El final també és lliure.

- IMPORTANT: La vostra història ha de contenir paraules que puguin ser representades amb l'escala màgica (escala de Jacob). Tots la teniu encara? Si no, feu-m'ho saber! Ja la podeu treure i començar a practicar! De fet, us recomano que us inventeu el conte amb l'escala a les mans, i aneu creant formes i figures.

- Ha de ser molt breu, que se pugui llegir amb un màxim de 2 minuts (amb una pàgina hauria de ser suficient). Penseu que després ho grabareu en vídeo! Per tant, millor que no sigui massa larg.

- Eviteu posar diàlegs. En aquesta ocasió, no són necessaris.

M'heu d'enviar el vostre conte per escrit al meu mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com. Us ho corregiré i us ho reenviaré. Llavors, podreu començar a practicar amb l'escala màgica i grabar-ho en vídeo (igual que vàrem fer a classe, que només se veia la taula i l'escala, i se sentia la veu). Si teniu alguna dificultat en aquest aspecte, feu-m'ho saber que intentarem trobar una solució o alternativa. Quan tengui tots els vídeos, els compartiré al blog.

La data límit per a entregar el conte per escrit serà el dilluns dia 1 de juny.

Per a enviar-me el vídeo narrant el conte amb l'escala màgica, us deixo més temps, fins el dilluns dia 8 de juny. Així podeu practicar i que surti bé.

Comenteu-me qualsevol dubte, pregunta o dificultat que us pugui sorgir.

Espero les vostres històries!!

CIÈNCIES: PROJECTE DE RECERCA


Bon dia!!

Avui us proposo una tasca de recerca lliure sobre un tema que us agradi però que encara no en sabeu gaire. 

1) Què t'agradaria saber o sobre què voldries investigar? Comença pensant "Voldria saber per què..." o "M'agradaria saber com...". Segur que hi ha un munt de coses interessants que us agradaria aprendre! Trieu només un sol tema. Us deixo algunes idees de temes interessants: astronomia, prehistòria, cos humà, vida marina, volcans, màquines, oficis, dinosaures, vehicles, algun animal en concret... o qualsevol altra tema! 

2) Escriviu el títol i algunes preguntes del que us agradaria investigar. Serà com un mini projecte. Amb tres o quatre preguntes pot ser suficient, no necessiteu fer un treball massa llarg.
        > Per exemple, si heu triat com a tema a investigar l'astronomia, el títol no ha de ser "Astronomia" sinó allò concret que us agradaria saber, com per exemple "Els planetes", "Els estels fugaços", "Els forats negres", "El Sol"... I després poseu les preguntes que voleu saber.

3) Envieu-me un mail amb el que heu escrit i us ajudaré a buscar informació sobre el tema. Us passaré algun enllaç o vídeo que us ajudi a trobar les respostes per vosaltres mateixos/es.

4) Quan us hagi contestat, intenteu respondre a les vostres preguntes. Si necessiteu informació extra o aprofundir en alguna cosa, m'ho feu saber que us tornaré a enviar material.

5) Envieu-me el vostre treball al meu mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com. Si ho feu a mà, procurau fer bona lletra i bona presentació. Podeu incloure dibuixos o fotos si voleu. Si ho decidiu fer a ordinador, valoraré també la presentació i podeu incloure imatges.

6) Opcionalment, si en teniu ganes, us podeu grabar en vídeo explicant el que heu trobat (llegiu les preguntes i expliqueu les respostes).

7) Les vostres feines les penjaré al blog la propera setmana, quan les tengui totes corregides. Així els companys i companyes podran llegir el vostre projecte. Si m'envieu un vídeo i voleu que el pengi al blog, m'ho heu d'indicar. Si no em deis res, no penjaré cap vídeo.

Aquesta vegada, per ser una tasca més oberta i lliure, us deixo més temps per acabar-la. Per tant, la data límit per a entregar tota la feina és el dilluns dia 8 de juny

Espero les vostres idees, que segur que seran molt interessants!

Sobretot, penseu que és una feina amb la què heu de disfrutar aprenent.

Demaneu-me qualsevol dubte, que us orientaré sempre que ho necessiteu.

Endavant!




lunes, 25 de mayo de 2020

TAREA 10. MATES. 3R I 4T.

Hola chicas y chicos,

Espero que hayáis pasado buen fin de semana!

En esta tarea vamos a resolver enigmas matemáticos...Estoy segura que los sabréis resolver todos!😉

Resolved los enigmas en vuestra libreta . Podéis enviarme foto de vuestra libreta a mi mail tmari@educaib.eu hasta mañana martes 26 de mayo.

Preparados...listos.... vamos allá!!💪👏👏

1º ENIGMA MATEMÁTICO

 Explica con operaciones cómo has llegado a la solución:



2º ENIGMA MATEMÁTICO

Dibuja esta forma con los círculos en tu libreta y resuelve:


3º ENIGMA MATEMÁTICO

Copia  los tres relojes en tu libreta, dibuja las agujas del reloj en los relojes  de la isla 2 y 3 y escribe la hora en formato digital de cada reloj. Por ejemplo: 11:40
4º ENIGMA MATEMÁTICO

Copia las operaciones y las figuras en tu libreta y resuelve:

5º ENIGMA MATEMÁTICO

Escribe en tu libreta las operaciones que has hecho para llegar a la solución:


El miércoles haremos un ZOOM a las 11h, mañana enviaré la invitación a vuestros/as padres y madres.Por favor tened libreta , lápiz y goma preparados, .. haremos juegos de cálculo mental!!

Un abrazo💘
Tere






EDUCACIÓ FÍSICA. CORDES.

BON DIA !!!

ACTIVITAT A ENTREGAR ABANS DE L' 1 DE JUNY.

jjuan6@educaib.eu



Buenos días, espero que os encontréis estupendamente. Hoy os propongo la siguiente actividad. Para ello tenéis que ser creativas/os e ingeniosos/as. Pensad en ejercicios o juegos que podrías hacer con el material que os voy a proponer: hoy sólo disponéis de….CUERDAS
Así que, usad cuerdas (reales o imaginarias, si no tenéis en casa) para preparar juegos o ejercicios físicos.  Podéis grabaros para presentar la actividad, mandar fotos o hacer una lista por escrito y con dibujos. Como prefiráis. ¡¡¡ FUERTE ABRAZO !!!

viernes, 22 de mayo de 2020

Música i plàstica

Bon dia! aquesta setmana  de música m'agradaria que escoltessiu aquesta cançó i m'enviassiu un audio cantant-ne un trosset.

https://www.youtube.com/watch?v=byhnCQTebis


Per altra banda de plàstica m'agradaria que fessiu un dibuix però que en lloc de pintar-lo de la forma habitual ho fessiu utilitzant la tècnica del puntillisme. Aquí vos deix un exemple.

b323b9a1f16e2a3e8ebca5feeb8b4d87.jpg (300×490) | Dibujos con ...

Puntillismo - Agora Abierta



Recordau la meva adreça és: bfllabrespocovi@educaib.eu

jueves, 21 de mayo de 2020

VALORS / RELIGIÓ


Hola estimats i estimades alumnes;

El vídeo de aquesta setmana el teniu al següent enllaç:

 Quan l’acabeu de veure, intenteu contestar a aquestes preguntetes:
1.- Ens expliques què has entès de la història?
2.- Quins personatges (insectes) apareixen? Explica què opines de cadascun d’ells, com et semblen que són.
3.- Quines emocions o sentiments has sentit durant la història?  
4.- En algun moment t’han ajudat quan ho necessitaves? Com et vares sentir? Conta un exemple on t’hagi passat.
5.- Què sents quan veus que algú necesita ajuda i ningú li fa cas? T’ha passat alguna vegada? Com te sentiries o et vares sentir?
6.- Creus que és important ajudar als demés? Per què?


La data límit d’entrega d’aquesta activitat és el dimarts 26. Com ja sabeu, ens ho feu arribar als nostres correus:
Religió: jordibboned1980@gmail.com
Una forta abraçada!!

THE FINGER FAMILY

Let's learn Finger Family drawing craft 

A través d'aquesta activitat manual aprendrem els membres de la nostra família en anglès. Haureu de pintar i retallar els dibuixos i doblegar-los a la meitat per després aferrar-los als vostres dits. Igual que en el vídeo que us he deixat aquí baix. Per als que no tingueu impressora a casa, també podeu fer un dibuix amb la silueta de la vostra mà i a cada dit dibuix un membre de la família, igual que al segon vídeo que us he deixat. Després m'enviareu una foto amb els vostres dits al meu correu: yereyessano@educaib.eu
Data límit: 28 de maig. 
Enllaç a la lletra de la cançó: http://ingleskids.com/dibujos/375/the-finger-family/

miércoles, 20 de mayo de 2020

TAREA 9. MATES. 3R

Hola chicas,

En esta tarea vamos a repasar las centenas, decenas, unidades y a leer y escribir números...

EJERCICIOS

1. Descompón estos números en centenas, decenas y unidades tal y como se indica en el ejemplo:
Recuerda: Las centenas valen 100, las decenas valen 10 y las unidades valen 1.

312      ▢▢▢        ▌          ▖▖
             300         +        10       +         2        =    312


a)  280
b)  208
c)  416
d)  406
e)  460

2. Escribe en números:

a) Ciento diecisiete.
b) Ochenta y cinco.
c) Ochocientos cinco.
d) Seiscientos cincuenta.
d) Treinta y siete.
e) Trescientos siete.
f) Cincuenta y tres.
g) Quinientos tres.
h) Seiscientos catorce.

3) Escribe en letras:

a) 704
b) 214
c) 940

Podéis enviar foto de la libreta a mi mail tmari@educaib.eu hasta el viernes 22 mayo.

Besos💖💖
Tere

CASTELLANO: LA CUEVA CAVERNÍCOLA


¡¡Buenos días a todos y a todas!!

Vamos a continuar con el cuento, allí donde lo dejamos. Para ello, nos vemos este lunes día 25 a las 11:30h por Zoom. El fin de semana os enviaré la invitación por mail.

Para poder continuar con el cuento de castellano, os pido las siguientes tareas:

1) Escribid una descripción breve de la cueva donde encontramos a nuestras amigas y a los cavernícolas. ¿Cómo os la imagináis? Recordad usar muchos adjetivos para decir cómo es la cueva, las cosas que hay, la hoguera, dónde están Mar y Mía, cómo son los cavernícolas o qué hacen… y todo aquello que se os ocurra. La descripción tiene que ocupar un máximo de diez líneas y un mínimo de tres.

2) Los cavernícolas que nos encontramos, ¿son hombres de cromañón o neandertales? Eran similares, la diferencia principal estaba en su cráneo y en la anchura del cuerpo, y se supone que los neandertales desaparecieron y dejaron paso a los cromañones (que eran los homo sapiens, y nosotros somos homo sapiens sapiens, sus descendientes). Pensad cuál preferís y por qué, y en el zoom lo votamos.

La desaparición de los Neandertales. Enigma hace unos años, en ...Mirad algunas imágenes de cómo creen los científicos que eran en cuanto a su aspecto:














Hombre de Neandertal:

Hombre de Neanderthal - EcuRedevolucion del hombre


Cromañón, o homo sapiens:

Hombre de Cromagñon | Diógenes de SínopeHombre de Cro-Magnon* | Schwanz's Weblog


Enviadme la descripción al mail: angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

La fecha límite para entregar la descripción es el domingo 24 de mayo, para yo poder tenerlas antes del Zoom.

¡¡Nos vemos el lunes!!

TAREA 9.MATES. 4T

Hola chicas y chicos!

En esta tarea seguiremos aprendiendo cosas sorprendentes del reino animal y vegetal, a la vez que repasaremos tablas y multiplicaciones. Preparados?... Vamos allá!

Resuelve en tu libreta, escribiendo las tablas y sus resultados o calculando multiplicaciones  :
(Recuerda poner la fecha corta, TAREA 9 y el número de los ejercicios: 6A, 6B, 7A, 7B, etc..)

6. LAS ARAÑAS

No son consideradas insectos sino arácnidos. ¿Sabías que la telaraña más grande del mundo está en Madagascar y mide 25 metros de largo y 3 m2? ¿Y sabías que algunas arañas pueden tener hasta 8 ojos?



6A. Hay dos arañas de 8 ojos. ¿Cuántos ojos y patas tendrían en total?
6B. Si 5 arañas de Madagascar se pusieran a tejer cada una una telaraña de 25 metros de largo..
¿ Cuánto medirian de largo todas las telarañas juntas?

7. LAS AMAPOLAS

¿Sabías que se usan en muchísimas recetas de cocina como en los panes de semillas, los bagels, pasteles y ensaladas?

7A Quiero hacer 5 panecillos de semillas y para cada uno me hacen falta 7 gr. de semillas de amapola. ¿Cuantos gramos de semillas de amapola necesitaré en total?
7B . Quiero hacer 3 bagels grandes y necesito 18 gr. de semillas de amapola para cada uno. ¿Cuantos gramos de semillas de amapola necesitaré en total?

8. LAS MARIQUITAS

¿Sabías que no son insectos sino que son escarabajos? ¿Y sabías que pueden vivir un promedio de 2 o 3 años?

8A Una mariquita tiene 3 años. ¿Cuántos días ha vivido?
8B Si una mariquita tiene 9 lunares ¿Cuántos lunares tendrán 6 mariquitas iguales a ella?

9. LAS HORMIGAS

¿Sabías que son capaces de levantar 50 veces su propio peso y que pueden vivir hasta 2 semanas debajo del agua?


9A. Una hormiga ha pasado 2 semanas debajo del agua. ¿Cuántos días ha pasado debajo del agua?
9B Una persona pesa 60 kg. Si fuera una hormiga..¿Cuánto peso podría levantar?

10. FLOR DEL AZAFRÁN

¿Sabías que los estigmas de esta flor se usan para cocinar por su intenso sabor y color amarillo que sirve de colorante natural ? ¿Y sabías que son necesarias cerca de unas 4.000 flores para obtener 50 g. de azafrán,? Por último, ¿sabías que un kg de azafrán puede costar entre 1500 a 3500 euros??


10A ¿Cuántas flores hacen falta para obtener 100gr. de azafrán?
10B ¿Cuántas flores hacen falta para obtener 150 gr. de azafrán?

Podéis enviar foto de la libreta a mi mail tmari@educaib.eu  hasta el viernes 22 de mayo.

Besos!💖💖
Tere



martes, 19 de mayo de 2020

CIÈNCIES: LA VISTA


Molt bon dia!!

Avui anem a aprendre sobre com funciona un dels nostres sentits més importants: la vista.

Primerament, veureu un vídeo sobre com funcionen els ulls:

Us recomano també llegir la información que surt en aquesta web:
Aquí posa un poc d’informació general, explicada de forma senzilla.

Finalment, pareu atenció a com podem cuidar els nostres ulls i la nostra visió:
TINGUEM CURA DELS ULLS - ELS SENTITS per viure i ser feliç

Un cop fet això, intenta contestar a les següents preguntes:
1.- Fes un dibuix de les parts internes de l'ull, escrivint les seves parts principals.
2.- Quin camí segueix la llum des de que entra per la còrnia fins que arriba al cervell?
3.- Per què la pupil·la es fa gran o petita?
4.- Per a no perjudicar la teva visió, quines coses hauries de tenir en compte a l’hora d’estudiar?
5.- Si t’entra alguna coseta a l’ull, què no has de fer? Per què? Aleshores, com hauries d'actuar?

Com a regalet, us deixo un petit joc molt divertit i entretingut i dues il·lusions òptiques, on podreu comprovar com de vegades el cervell es fa un embolic amb allò que veu. D’aquesta part no heu d’entregar res, però m’agradaria saber si ja coneixíeu aquestes il·lusions, si us han sortit bé o si us han agradat. Espero que ho disfruteu!

1.- Intenta dir el color de la paraula. No llegeixis la paraula sinó digues el color amb què està escrita. La teva part dreta del cervell vol dir el color, però la teva part esquerra insisteix en llegir la paraula!
UNIDAD 3 - SITIO WEB DE LUZK

2.- Imatge que desapareix: mira al centre d’aquesta imatge i no moguis els ulls ni parpellegis.
Ilusión óptica: Imagen desaparece | Marcianos

3.- Punt cec: mira la creu de la següent imatge i tapa’t l’ull dret. Situa’t a una distància d’un palm i mig aproximadament i veuràs com el punt desapareix! Si no et surt, prova a apropar-te o allunyar-te de la imatge. Pots fer desaparèixer la creu si mires el punt i et tapes l’ull esquerre. Fins i tot, pots fer dos dibuixets petits en un full col·locats igual que la creu i el punt, i veuràs com també desapareixen!
Punto ciego del ojo humano - YouTube

La data límit d’entrega és el dilluns 25 de maig.

Envieu-me les vostres respostes al meu correu de sempre: angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

Bona feina!

CATALÀ: MISSATGES SECRETS


Bon dia!!

Avui anem a practicar els plurals, que com ja sabeu, de vegades es compliquen una mica: amiga > amigues, mosca > mosques, pluja > pluges... 

Per això, us proposo una activitat d’ortografia que té dos parts. 

Primerament, us deixo un enllaç per a practicar l’ortografia d’una forma una mica més divertida. Pareu atenció i practiqueu. Si se us fa massa llarg, podeu fer la meitat de les activitats del joc. Espero que us agradi. En aquesta part no m’heu d’enviar cap foto ni res, només dir-me si us ha agradat i què us ha semblat: fàcil, difícil, entretingut, divertit, avorrit... 


Ara ve la segona part de l’activitat: anem a escriure un missatge secret! Us ho explico per passes:

1.- Penseu en un missatge agradable que vulgueu fer arribar als vostres companys/es, de forma grupal. Què teniu ganes de dir-los? 

2.- Ara heu d’intentar que aquest missatge contingui un mínim de dues paraules en plural acabades en –gues, –ges o –ques. Si heu fet el joc online, tendreu moltes idees de paraules en plural. Quantes més, millor! El missatge ha de tenir mínim una oració i màxim quatre oracions.

3.- Escriviu el missatge, parant especial atenció a l’ortografia. Rellegiu-lo i comproveu que estigui correcte. Podeu consultar el diccionari o demanar-me els vostres dubtes a través d’un mail.

4.- Codifiqueu el missatge. Per a escriure el missatge secret, fareu servir aquest codi:

A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O










J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y










T
U
V
W
X
Y
Z



Z
A
B
C
D
E
F




Per tant, si voleu escriure una “A”, escriureu una “F”. Per exemple, “Bon dia” quedaria així: “Gut jof”

5.- Envieu-me el vostre missatge secret al meu mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

Heu de saber que quan tengui tots els vostres missatges, ho publicaré al blog (de forma anònima), de manera que vosaltres mateixos podreu desxifrar-los i llegir el que escriuen els/les companys/es de 3r i 4t. Per a desxifrar-los, només heu de fer servir el mateix alfabet que heu usat per a codificar-lo.

Teniu com a data límit d'entrega el dilluns 25.

Bona sort amb l’ortografia! I espero els vostres missatges secrets!!