martes, 4 de mayo de 2021

A la nostra escola de Santa Agnès...

A l'assignatura de Valors, l'alumnat de 3r a 6è ha aprés com és l'educació que reben els infants d'altres països i com és el seu dia a dia, cosa que els ha permès establir diferències entre les altres escoles i la nostra. A mode de conclusió, han elaborat aquest vídeo, valorant tots els aspectes positius que té estudiar en el nostre país i, concretament, a la nostra escola. Visca Santa Agnès!




 

lunes, 26 de abril de 2021

PASQUA

  Per Pasqua, els/les nostres alumnes varen participar en una búsqueda d'ous de Pasqua per la natura. També varen fer un taller d'elaborar cistelletes, per poder posar els ous de xocolata i emportar-se'ls a casa.










SORTIDA AL CAMP D'APRENENTATGE DE SA CALA

 El passat 12 de març, els/les alumnes de 3r a 6è varen gaudir d'una sortida al camp d'aprenentatge de Sa Cala, on varen poder aprendre moltes coses interessants de l'entorn.




















PINTAM LES LLETRES DE L'ESCOLA

 L'alumnat de 3r a 6è ha decorat les lletres del nom de la nostra escola a la façana principal, seguint el seu propi disseny original. Ha quedat molt bé i molt colorit!








viernes, 23 de abril de 2021

POEMES DE SANT JORDI

Els nostres alumnes de 3r a 6è han fet un recital de poesia amb poemes relacionats amb el dia de Sant Jordi. Esperem que us agradi!




martes, 9 de marzo de 2021

Sentim la música a través dels colors

Els alumnes de 3r i 4t varen realitzar una activitat en què havien de plasmar en un full DIN-A3 les sensacions i percepcions amb dibuixos d'allò que escoltaven, finalment vàrem acabar penjant les reproduccions a les finestres de la classe a manera de decoració i per tal que tothom pogués admirar-les.















jueves, 11 de febrero de 2021

INVESTIGADORS I INVESTIGADORES MUSICALS!

 Cada mes alguns dels alumnes fan una recerca/ investigació sobre un tema relacionat amb la música, els instruments, els gèneres musicals, cantants i músics famosos que ells escullen segons els seus interessos. Ja hem pogut conèixer més coses sobre el Violí, sobre la primera cançó que va existir, sobre el rock, sobre la bateria...entre molts altres temes interessantíssims!!

L'altre dia na Gaia i na Maria varen fer unes presentacions d'allò més polides! 

Mireu, mireu...

Aquesta és la portada del treball d'investigadora musical de na Maria!


Aquesta és la portada del treball de na Gaia!

Na Gaia i na Maria ben contentes després d'explicar-nos coses sobre la guitarra i sobre en Melendi!


sábado, 6 de febrero de 2021

LA CARPETA VIATGERA VIATJA FINS NA LUCÍA

 



Aquesta setmana, la carpeta viatgera viatja fins a na Lucía! 

Però esteu convidats a gaudir dels tres!

IMPORTANT: recorda que primer escoltem la música i fem les fitxes. Llavors podem mirar els videos, així no ens influeixen les imatges en el que estem escoltant. 

Que ho gaudiu molt!


INSTRUCCIONS PER LA NOVA CARPETA VIATGERA:


1. A un full en blanc, fes una línia que divideixi el full en dues parts iguals. 
2. En cada part escriu els dos noms dels dos vídeos que has escollit.
3. A cada part del full has de dibuixar el que t'imagines en sentir la música de cada vídeo o el que t'ha fet sentir. També pots emprar frases curtes per descriure-ho. 
4. A la part del darrera d'aquest mateix full (per tal d'aprofitar-lo), dibuixa dos cercles com en aquesta imatge: 


5. Tal com veus a la imatge hi ha dos llocs perquè escriguis els noms dels vídeos. A la regió del mig dels dos cercles, escriuràs allò que tenen en comú les dues músiques.
6. Escolta els tres videos (sense mirar el vídeo) i escull-ne dos. 
7. Torna a escoltar els dos vídeos que has escollit, un darrere l'altre i fes dibuixa i escriu el que t'imagines o el que t'ha fet sentir. 
8. Si ho necessites, torna a escoltar els vídeos per fer la activitat de la part de darrere del full. Als cercles de cada vídeo escriuràs allò que els fa únics (per exemple, en un sentim una flauta i l'altre no). Al centre del cercle, com ja t'he indicat, escriuràs allò que tenen en comú. 
9. Mira els vídeos de les audicions que has escollit. Coincideix allò que has imaginat amb el que veus al vídeo? 

AUDICIÓ 1: BLACK IS BLACK - AC/DC


AC/DC és una banda de hard rock británica-australiana, formada en 1973 en Australia por los hermanos escoceses Malcolm y Angus Young. La cançó "Black is black"  va ser classificada al numero 187 de la llista de les 500 millors cançons de tots els temps. És molt coneguda per el "riff" que fa la guitarra elèctrica.
La lletra de la cançó parla de la tornada del grup als escenaris després de superar la mort d'un gran amic. La lletra té un cert to d'esperança i confiança en el nou cantant i una mica d'ira enfocada cap als fans que no confiaven en el grup. La lletra de la cançó deixa més que clar que la banda ha tornat amb més força que mai. 

AUDICIÓ 2: SWEET CHILD O' MINE -  GUNS N' ROSES


Guns n'Roses és una banda dels estats units de rock formada a Los Àngeles, Califòrnia al 1985. La banda va ser fundada per el vocalista  Axl Rose  i el guitarrista  Izzy Stradlin. És una de les bandes de rock més famoses de tots els temps i han venut prop de 50 milions de discs. Una curiositat sobre aquesta cançó és que la versió sencera dura 5 minuts i 55 segons. Però va haver de ser retallada (dura 3 minuts 42 segons) per sortir a les radios de pop (popular), ja que era una cançó molt bona que podia agradar a molt de públic divers. 

AUDICIÓ 3: WE WILL ROCK YOU - QUEEN 



Queen és una banda britànica de rock formada al 1970 a Londres per el cantant i pianista Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baterista Roger Taylor y el bajista John Deacon. Brian May, el guitarrista, va composar aquesta cançó "We will rock you" perquè volien que el públic participes amb ells amb percussió corporal. La cançó és coneguda arreu del món per el seu ritme enganxadís fet amb mamballetes i el cor a més del solo de guitarra de Brian May. Ha estat versionada i mesclada per més de 50 artistes.  




miércoles, 3 de febrero de 2021

Sortida al camp per conèixer la flora de Santa Agnès

Avui a l'hora de ciències les alumnes de 3r i 4t han fet una sortida al camp per conèixer la flora que envolta l'escola amb l'ajut d'una aplicació que es diu "PlantNet". A través d'aquesta aplicació tan interessant podem conèixer l'espècie, el gènere i la família de diferents tipus de flora. A través d'una foto mòbil la mateixa aplicació identifica i ens indica el nom científic de les espècies fotografiades. A més durant el camí també hem aprofitat per ajudar al mestre a recollir fems i plàstics que hem trobat.